Index

Ce este HTML

Html acronim pentru HyperText Markup Language este unul dintre cele mai vechi limbaje de marcare web. Acesta sta la baza crearii unui site web. Cu alte cuvinte, inainte de a invata alte limbaje de programare trebuie sa ne familiarizam mai intai cu HTML.

Acest microsite se doreste sa va ajute sa obtineti deprinderi de a citi si a scrie cod in HTML, sa puteti salva corect documentele, pentru ca mai apoi sa puteti vizualiza toata "osteneala" intr-un browser web.


Prima pagina web

Pentru inceput scrieti urmatorul cod HTML in Notepad. Asigurativa ca operatiunea a fost  executata corect, in caz contrar pagina nu va functiona.

<html>

<head>

</head>

<body>

<h1>Prima mea pagina web!</h1>

</body>

</html>

Codul de mai sus este tot ceea ce va trebuie pentru a crea o pagina web de baza. Acum puteti salva documentul in Notepad selectand din meniul "File", optiunea "Save As". In fereastra care se deschide, selectati "All Files". Vom da un nume fisierului, de exemplu "index.html", fara ghilimele. Verificati de doua ori inainte de a apasa butonul "Save". Va rog sa incercati sa retineti unde ati salvat fisierul deoarece vom lucra cu acest fisier ceva mai tarziu.