Mail Merge folosind o foaie de calcul Excel

Index

Când executăm un mail merge, Word extrage nume, adrese și alte informații direct dintr-o foaie de calcul Excel în mesajele de e-mail, etichete, plicuri sau documentele pe care dorim să le creăm. Fuziunea se realizează lin, dacă toate informațiile pe care dorim să fie incluse sunt pregătite, astfel, primul pas este să vă asigurați că:

Când datele sunt pregătite, putem începe mail merge.

În Word, deschidem CV-ul și îi completăm celelalte câmpuri, care nu sunt definite în Excel.

Facem clic pe Mailings(Corespondență)> Start Mail Merge, apoi facem clic pe tipul de îmbinare pe care doriți să rulați.

Faceți clic pe Select Recipients (Selectare destinatari) > Use Existing List (Folosiți lista existentă)

Selectați foaia de calcul Excel și apoi faceți clic pe Open(Deschidere).

Dacă Word vă solicită, selectați Sheet1$ și faceți clic pe OK.

Acum foaia de Excel este conectată la documentul de îmbinare a corespondenței creat în Word.

Pentru a include numai anumiți oamenii sau obiectele din foaia de calcul, facem clic pe Mailings > Edit Recipient List(Corespondență > Listă Editare destinatar).

Pentru a insera câmpuri din tabelul Excel în Word, facem click în documentul Word pe poziția unde dorim să inserăm respectivul câmp, iar apoi apăsând partea inferioară a butonului Insert Merge Field (Inserare câmp corespondență) selectăm elementul pe care dorim să-l inserăm..

Când documentul este gata, facem clic pe Preview Results (Examinare rezultate) iar apoi cu clic pe săgeți pentru a vedea fiecare copie a documentului specific.

Pentru a termina Merge-ul, facem clic pe Finish & Merge, apoi facem clic pe Print Documents sau Send E-mail Messages (Trimite mesaje de e-mail). ATENȚIE! ACEST PAS NU TREBUIE EFECTUAT ÎN TEMĂ!

Salvați fișierul de îmbinare pentru data viitoare.
Când salvați documentul de îmbinare a corespondenței, aceasta rămâne conectat la lista dvs. de corespondență. Pentru a utiliza documentul de îmbinare a corespondenței din nou, deschideți-l și faceți clic pe Da/Yes când Word vă solicită să păstrați această legătură. Apoi, dacă doriți să modificați care oamenii sau obiectele pe care le includ în îmbinare, faceți clic pe Edit Recipient List(Editare lista de destinatari) pentru a sorta, filtra și selecta persoanele dorite din listă.

TEMĂ.
1.Să se creeze un tabel în Excel cu următoarele câmpuri: Nume, Prenume, Nr.tel., adresa de email, adresa de domiciliu,etc.
2.Se vor introduce cel puțin 5 înregistrări (rânduri).
3.Se va crea un template(șablon) de CV în Word, folosind înregistrările din tabelul creat la punctul 1. Legatura dintre cele două fișiere se va face prin Mail Merge.
4.CV-ul împreună cu fișierul Excel (le puteți fie atașa separat sau într-o arhiva zip) se vor trimite pe adresa: radu{punct}ciora@ulbsibiu{punct}ro. Subiectul emailului trebuie să fie:pclp.

Notă:Vă rog să vă semnați (scrieți numele) în corpul email-ului pentru a putea fi notat.